Inbraakpreventie

bron: inbraakproof.nl
Het liefste wil je natuurlijk dat er nooit - echt nooit - bij jou in huis wordt ingebroken. Er zijn enkele bekende inbreekmethodes. Als je er meer over wilt weten bekijk dan de video's. Je verneemt dan meteen wat je er aan kunt doen.

Bronnen: politie.nl; veiligebuurt.nl; inbraakproof.nl


Methode 1: Cilinder trekken






Hoe voorkom je het?


Goed deurbeslag


Gebruik sloten met SKG 3 sterren cilindertrekbeveiliging of een cilinder met SKG 3 sterren. Bij een erkend PKVW-bedrijf kun je terecht voor het aanbrengen van het juiste hang- en sluit­werk, maar ook voor advies, controle en preventietips.


Goede verlichting


Ook het gebruik van goede verlichting zowel binnen als buiten met eventueel tijdschakelaars kan helpen bij het voorkomen van inbraken.


Oplettendheid en daadkracht


Om inbrekers op heterdaad te kunnen betrappen is het belangrijk dat je oplettend bent. Bel altijd 112 als je in je buurt iets verdachts ziet of hoort. Wees alert op elke vreemde situatie, ook al lijkt het onbelangrijk. Let op personen die niet in jouw buurt thuishoren en die bijzonder veel aandacht hebben voor de huizen en/of de omgeving. Noteer hoe ze eruit zien. En noteer ook merk, type en kenteken van hun voertuigen. Maak een melding in de app, zodat je buurtgenoten op de hoogte zijn en ook kunnen uitkijken naar verdachte types.

Methode 2: Flipperen




Wat kun je hiertegen doen?


Ook hier geldt: zorg dat de deur op het nachtslot zit. Het is dan niet mogelijk te flipperen omdat de dagschoot niet teruggeduwd kan worden. Ook een anti-inbraakstrip werkt tegen flipperen.

Methode 3: Cilinder afbreken




Wat kun je tegen de 'Bulgaarse methode' doen?


Ten eerste kun je een verzonken cilinderslot aanschaffen. Ten tweede koop je goed deurbeslag. Hiermee voorkom je dat het cilinder afbreken lukt. Hierdoor zullen inbrekers huizen liever overslaan. Ten derde kunnen andere vormen van beveiliging ook helpen. Zo kun je bijvoorbeeld denken aan een deurbel-camera of een slim alarmsysteem, omdat dit veel dieven afschrikt. Ten slotte is oplettendheid van jezelf en van buren een belangrijke factor. Meld daarom verdachte personen direct aan de politie en in de app.

Methode 4: Hengelen




Wat kun je hiertegen doen?


Zorg dat de deur altijd (dus ook overdag) op het nachtslot zit en laat de sleutel niet in het slot zitten.

nog eens vijf tips tegen inbraak.